Zeytinyağlı Kapya Biberli Sarımsaklı Taze Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz tozşeker toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
Zeytinyağlı Kapya Biberli Sarımsaklı Taze Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze barbunya ayıklayalım, yıkayalım 15 dakika haşlayalım, süzelim.
- Tencereye yağı yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım. 2 dakika karıştıralım.
- Salçayı ilave edelim, karıştıralım. Çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri koyalım.
- Kabuğu soyup küçük doğranmış havucu ve patatesi ekleyelim, karıştıralım. Tuz, baharatı serpelim.
- Bu şekilde 5 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Sonra oda sıcaklığında suyu verelim 15 dakika bu şekilde pişirelim.
- Sonra barbunyaları ilave edelim kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim afiyet olsun.