Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Karalahana Sarması

Zeytinyağlı Karalahana Sarması
0
31

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
zeytinyagli-karalahana-sarmasi-2.jpg

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 küçük demet karalahana
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4 adet domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
️sosu için
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kasığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karalahanalar temizlenir, sapları alınarak, az tuzlu kaynar suda dirice haşlanır. Sıcak sudan alınan yapraklar soğuk suyla şoklanır.
  2. Pirinç iyice yıkanır, karıştırma kabına alınır. Küp küp doğranan soğanlar, ince kıyılmış sarımsaklar, maydanoz ve domatesler eklenir.
  3. Salçalar, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve baharatların ilavesiyle tüm malzeme birbirine geçene kadar karıştırılır. Hazırlanan harçla yapraklar kenarları kapatılarak rulo şeklinde sarılır.
  4. Sarmalar tencereye alınır. Üzerine az tuz serpiştirilerek. Düz bir porselen tabak kapatılır ve sarmaların seviyesine kadar sıcak su ilave edilir.
  5. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak, pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Suyu eksildikçe ilave edilebilir. Tava içinde zeytinyağı ısıtılır. Salça eritilir, kuru nane eklenip 1-2 tur karıştırılarak ocaktan alınır.
  6. Hazırlanan sos sarmaların üzerine eşit miktarda gezdirilir. 20 dk. kadar kapağı kapalı olarak dinlendirilip yanında yoğurtla servis edilir.
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt