Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 küçük demet karalahana
- 1,5 su bardağı pirinç
- 4 adet domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) maydanoz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 çay kasığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kuru nane
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karalahanalar temizlenir, sapları alınarak, az tuzlu kaynar suda dirice haşlanır. Sıcak sudan alınan yapraklar soğuk suyla şoklanır.
- Pirinç iyice yıkanır, karıştırma kabına alınır. Küp küp doğranan soğanlar, ince kıyılmış sarımsaklar, maydanoz ve domatesler eklenir.
- Salçalar, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve baharatların ilavesiyle tüm malzeme birbirine geçene kadar karıştırılır. Hazırlanan harçla yapraklar kenarları kapatılarak rulo şeklinde sarılır.
- Sarmalar tencereye alınır. Üzerine az tuz serpiştirilerek. Düz bir porselen tabak kapatılır ve sarmaların seviyesine kadar sıcak su ilave edilir.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak, pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Suyu eksildikçe ilave edilebilir. Tava içinde zeytinyağı ısıtılır. Salça eritilir, kuru nane eklenip 1-2 tur karıştırılarak ocaktan alınır.
- Hazırlanan sos sarmaların üzerine eşit miktarda gezdirilir. 20 dk. kadar kapağı kapalı olarak dinlendirilip yanında yoğurtla servis edilir.