Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Karnabahar Yoğurtlaması

Zeytinyağlı Karnabahar Yoğurtlaması
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-karnabahar-yogurtlamasi.jpg

Zeytinyağlı Karnabahar Yoğurtlaması Tanımı İçin Gereçler

  • Orta uzunluk bir tane karnabahar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gr kıyma (tercihen)
  • 1 adet kuru soğan
  • Baharatlar toz biber karabiber isteğe nazaran
  • 1 yemek kaşığı salçası 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Bir su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı tuz
Üzeri için
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Yağ ve aci toz biber

Zeytinyağlı Karnabahar Yoğurtlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karnabaharamızı düzgünce yıkayıp fazla bölmeden geniş bir tencerenin içinde 15dk boyunca kaynatıyoruz
  2. Yumuşayan karnabaharları süzgeçten alıp soğumaya bırakıyoruz tenceremizin içine yağımızı, soğanları katarak 3 dk boyunca kavuruyoruz.
  3. Kıymamızı ekleyip 10 dk daha kavuruyoruz.
  4. Kavrulan soğan ve kıymaya biber ve domates salçalarımızı ekleyip bir çeşit karıştırıp bir bardak sıcak suyu ek ediyoruz.
  5. Toz biber bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiberi ekleyip karnabaharlarımızı ekliyoruz.
  6. Çok fazla ezmeden sosu büsbütün yediriyoruz.
  7. 3 dk daha pişirip kenara alıyoruz yoğurdumuzu sarımsaklayıp üstüne döküyoruz.
  8. İster zeytinyağını biraz toz biberle kızdırıp dökün isterseniz sade zeytinyağını da döküp yiyebilirsiniz. Sahiden kusursuz bir lezzet deneyeceklere şimdiden afiyet olsun☺️????.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt