Zeytinyağlı Karnabahar Yoğurtlaması Tanımı İçin Gereçler
- Orta uzunluk bir tane karnabahar
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 200 gr kıyma (tercihen)
- 1 adet kuru soğan
- Baharatlar toz biber karabiber isteğe nazaran
- 1 yemek kaşığı salçası 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Bir su bardağı sıcak su
- İsteğe bağlı tuz
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Yağ ve aci toz biber
Zeytinyağlı Karnabahar Yoğurtlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharamızı düzgünce yıkayıp fazla bölmeden geniş bir tencerenin içinde 15dk boyunca kaynatıyoruz
- Yumuşayan karnabaharları süzgeçten alıp soğumaya bırakıyoruz tenceremizin içine yağımızı, soğanları katarak 3 dk boyunca kavuruyoruz.
- Kıymamızı ekleyip 10 dk daha kavuruyoruz.
- Kavrulan soğan ve kıymaya biber ve domates salçalarımızı ekleyip bir çeşit karıştırıp bir bardak sıcak suyu ek ediyoruz.
- Toz biber bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiberi ekleyip karnabaharlarımızı ekliyoruz.
- Çok fazla ezmeden sosu büsbütün yediriyoruz.
- 3 dk daha pişirip kenara alıyoruz yoğurdumuzu sarımsaklayıp üstüne döküyoruz.
- İster zeytinyağını biraz toz biberle kızdırıp dökün isterseniz sade zeytinyağını da döküp yiyebilirsiniz. Sahiden kusursuz bir lezzet deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.