Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 soğan
- 2 tane havuç
- 2 tane patates
- 3 dal kereviz yaprağı
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 8 adet portakal suyu (bir portakal kabuğu (ince rendeli))
- 1 su bardağı su
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşık şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağ
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selamlar????????
Leziz mi leziz bir kereviz tarifi ile geldim. Çok güzel oldu sofraya koyduğum da bir tencere yemek bitti ???? sizinle de paylaşmak istedim. ????
- Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ve ayçiçek yağı ile hafif kavrulur.
- Ardından soyulmuş havuç doğranır tencereye eklenir. Sırayla patates ve kerevizi de doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
- Portakalların suyunu sıkıp üzerine bir yemek kaşığı mısır nişastası ekleyip iyice çırpıcı ile çırpıyoruz.
- Yemeğimize şeker, tuz ve baharatları ekleyip nişastalı portakal suyunu döküp hemen suyu da ilave ediyoruz.
- Kabuğu iyice yıkanmış portakalı da ince rende bölümünde kabuğunu rendeliyoruz. Ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıp biraz piştikten sonra doğranmış kereviz yapraklarını ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
- Zaten piştiğinde etrafı portakal ve kerevizin o mis kokusu saracak her yeri.
- Sizde deneyin çok güzel bir yemek oluyor. Şimdiden afiyet şifa olsun inşaallah ????????.