Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Gereçler
- Zeytinyağlı kereviz
- 1 adet büyük uzunluk kereviz
- 3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 1 adet portakal (isteğe bağlı dikkat edin acı olmasın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı un
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Yapılışı
- Tencereye zeytinyağı alınır.
- Havuçlardan biri rendelenip eklenir. (havucun turuncu rengi vermesi için)rendelenen havuçlar sotelendikten sonra kalan 2 havuç küp küp doğranıp eklenir.
- Onlarda biraz sotelendikten sonra yarım julyen halinde doğranmış soğanlar eklenip biraz da bu halde sotelenir.
- Daha sonra küp küp doğranmış kereviz ve doğranmış kereviz yaprakları ek edilir.
- Limon ve portakal suyu, un, tuz ve şeker karıştırılıp ek edilir.
- Daha sonra üzerini geçecek kadar su ek edilir. Yaklaşık 1 saat pişirilir.