Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk brokoli
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet küçük uzunluk kereviz
- 1 adet tek pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük uzunluk kapya biber
- 1 adet küçük uzunluk yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 ,5 su bardağı su
- 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı
Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı brokoliyi çiçeklere ayırıp, suya koyalım. Kerevizi soyup, küçük küp doğrayalım limonlu suya koyalım patatesi soyalım, küçük küp doğrayalım limonlu suya koyalım.
- Havucu soyalım küçük küp doğrayalım. Pırasayı da iki cm eninde keselim soğanı da küçük yemeklik doğrayalım, biberleri çekirdeklerini çıkarıp, küçük doğrayalım.
- Tencereye yağı soğanları biberleri 2 dk kavuralım patatesi havucu ekleyelim 2 dk daha kavuralım kerevizi karnabaharı da koyup karıştıralım. Tuzu, şekeri, karabiberi serpelim, karıştıralım. Kısık ateşte 2-3 dk bu halde pişsin.
- Oda sıcaklığındaki suyu verelim kaynayınca kısalım kısık ateşte 25-30 dk pişsin.
- Sonra brokolileri ek edelim kısık ateşte 10 dk daha pişsin 10 dk demlendikten sonra servis tabağına alalım afiyet olsun.