Zeytinyağlı Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr pırasa
- 250 gr kıyma
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon, toz biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı pirinç
Zeytinyağlı Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerede yağı ve kıymayı kavurun.
- Halka halka doğranmış havucu ekleyin ve rengi yağa çıkana kadar kavurun.
- Diğer yandan pırasaları halka halka doğrayın ve havuç pişene kadar suda bekletip süzün.
- Havuç kavrulunca salçaları ve baharatları ilave edin.
- Daha sonra pırasayı ve pirinçi de yıkayıp ekleyin.
- Üzerini az geçecek şekilde sıcak su ilave edip karıştırın.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin.
- Karıştırmaya özen gösterin pırasaların dağılmaması için.
- Suyunu çekince altını kapatın.
Zeytinyağlı Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı