Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz,toz şeker,toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 ,5 su bardağı su
  • 1 Türk kahve fincanı sızma zeytinyağı

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuru barbunyayı bir gece evvelden ıslayalım sonraki gün sabah haşlayalım suyunu süzelim soğanı soyup yemeklik doğrayalım.
  2. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım havucu soyalım küçük doğrayalım tencereye yağı soğanı biberleri havucu koyalım 2-3 dk kavuralım.
  3. Sonra salçayı ekleyelim karıştıralım sonra sıcak suyu verelim tuz baharatları serpip karıştıralım barbunya ek edip karıştıralım.
  4. Fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 35-40 dk pişirelim.
  5. Servis tabağına üzerine ince kıyım maydanoz serpelim istek eden üzerine çiğ zeytinyağı gezdirebilir limon sıkarak tüketebilir.
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt