Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Kuru Dolma

Zeytinyağlı Kuru Dolma
0
42

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
zeytinyagli-kuru-dolma.jpg

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler

  • 15 adet kuru patlıcan
  • 15 adet kuru kabak
  • 15 adet kuru biber
İç gereci
  • 45 yemek kaşığı pirinç (her 1 kurutmalık için 1 yemek kaşığı ölçüsü)
  • 1 kg soğan
  • 1 bütün sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu (kaynarken eklenecek)

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencerede sıcak su kaynatılır.
  2. Patlıcan ve kabaklar içine atılır yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İçinden çıkarılıp soğuk suya konur.
  3. Biberler sıcak suya atılır, ocak kapatılır ve kaynatmadan sıcak suda 15 dk bekletilir.
  4. Pirinç sıcak suyla yıkanır ve kaba alınır. Yağ hariç tüm materyaller direk eklenir.
  5. Yağ ocakta ısıtılır ve karışıma eklenir.
  6. Karıştırılarak dolmalar 1 parmak boşluk kalacak biçimde doldurulur.
  7. İç içe geçirilerek patlıcan ve kabaklar alta, biberler üste gelacek formda dizilir.
  8. Üzerine tabak kapatılır, üstünü geçecek kadar sıcak şu eklenir.
  9. Ocağa alınır ve kaynamaya başladığında üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzu eklenir. Kısık ateşte 1 saat pişirilir.Afiyet olsun????????.

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 20-22 adet kuru patlıcan, biber… tercihe bağlı İç malzemesi için: 2 orta boy soğan1 baş sarımsak1 çay bardağı kadar zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı şekerTuzKarabiberYenibahar1 su bardağından biraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Orjinal Antep Tarzı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 7 adet kuru tatlı biber7 adet kuru acı biber7 adet kuru patlıcan10-15 adet asma yaprak10-15 adet lahana yaprağı İç harcı için; 2 su bardağı pirinç2,5 çay bardağı zeytinyağı1 orta uzunluk soğan1 adet kuru sarımsak1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Zeytinyağlı Kuru Dolma Sarma Tarifi İçin Malzemeler 10 adet kuru kabak10 adet kuru patlıcan50 adet yaprak İç harç 3 su bardağı pirinç1 kahve fincanı iri bulgur1 adet domates4 adet kuru soğan1 baş sarımsak1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı3 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates salçası1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 10 adet kuru patlıcan10 adet kuru dolma biber2 büyük soğan1 çay bardağı zeytinyağ1 su bardağı bulgurYarım su bardağı pirinç1 yemek kaşığı isot1 yemek kaşığı nane1 yemek kaşığı kimyon1 yemek kaşığı pul biber1 yemek kaşığı sumak1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 25/30 adet kuru patlıcan biber karışık1 adet tavuk göğsü1 adet kuru soğan2 su bardağı pirinç (Osmancık yada pilavlık)Yarım çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,499Konular
982,570Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt