
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 15 adet kuru patlıcan
- 15 adet kuru kabak
- 15 adet kuru biber
- 45 yemek kaşığı pirinç (her 1 kurutmalık için 1 yemek kaşığı ölçüsü)
- 1 kg soğan
- 1 bütün sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu (kaynarken eklenecek)
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerede sıcak su kaynatılır.
- Patlıcan ve kabaklar içine atılır yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İçinden çıkarılıp soğuk suya konur.
- Biberler sıcak suya atılır, ocak kapatılır ve kaynatmadan sıcak suda 15 dk bekletilir.
- Pirinç sıcak suyla yıkanır ve kaba alınır. Yağ hariç tüm materyaller direk eklenir.
- Yağ ocakta ısıtılır ve karışıma eklenir.
- Karıştırılarak dolmalar 1 parmak boşluk kalacak biçimde doldurulur.
- İç içe geçirilerek patlıcan ve kabaklar alta, biberler üste gelacek formda dizilir.
- Üzerine tabak kapatılır, üstünü geçecek kadar sıcak şu eklenir.
- Ocağa alınır ve kaynamaya başladığında üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzu eklenir. Kısık ateşte 1 saat pişirilir.Afiyet olsun????????.
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı