Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Kuru Fasulye

Zeytinyağlı Kuru Fasulye
0
27

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
zeytinyagli-kuru-fasulye.jpg

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 baş soğan
  • 1 kaç diş sarımsak
  • Salça (Biber-domates)
  • 1-2 adet domates
  • 1 orta boy havuç
  • 2-3 adet kırmızı-yeşil biber (Damak zevkine göre acı kullanılırsa daha lezzetli olacaktır)
  • 1 klasik çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fasulyeler bir gece önceden suda bekletilir (Akşamdan ıslatacak kadar zamanınız yoksa, direk haşlayabilirsiniz) ıslatılan fasulyenin suyu süzülür.
  2. Yeniden su konularak haşlanmaya bırakılır. Haşlanırken suyu azalacak olursa, sıcak su ilavesi yapılarak işleme devam edilebilir.
  3. Fasulyelerin cinsine göre pişme süresi farklılık gösterecektir. Diğer malzemelerle yaklaşık 20-25 dakika pişip özleşmesi gerekeceğinden tam pişirmeden haşlanmalıdır.
  4. Soğanlar, sarımsaklar ve havuç yağın az bir kısmıyla kavrulur. Salça çok az su ilavesiyle seyreltilerek 3-5 dakika pişirilir.
  5. Fasulyelerin suyu süzülerek karışıma ilave edilir. Üzerini geçecek kadar kaynar su, tuz, biber ve domatesler eklenir. Domates ve biberlerin bu aşamada eklenmeleri, hafif diri kalmalarından dolayı yemeğe estetik bir görünüm vermesi sebebiyledir.
  6. Orta ateşte fasulyeler ve diğer sebzeler birbiriyle özleşene kadar pişirilir. Kalan zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Zeytinyağı kullandığım yemeklerde zeytinyağını piştikten sonra ilave ediyorum. Böyle daha sağlıklı olduğunu okumuştum.
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt