Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- Haşlanmış halde 2 bardak fasulye
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk sivri yada çarliston biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle zeytinyağı koyulan bir tencereye soğan ve biberler doğranıp güzelce kavrulur.
- Üzerine salça ve nanede koyulup kavurmaya devam edilir.
- Fasulyeleri de ekleyip bir iki çevirip fasulyelerle birebir hizada olacak formda olağan su ek edilir.
- Kısık ateşte su kaynayıp kaynadıktan sonrada 5 dk kadar pişirilir.
- Tuzu da ek edilip altı kapatılır.
- Fasulye zati haşlanmış olduğundan çabuk pişecektir.
- Damak zevkinize nazaran pişme derecesini yapabilirsiniz. Ben canlı sevdiğim için suyu tıpkı hizada koydum biraz daha pişmiş isterseniz şu biraz fasulyelerin üstüne çıksın.
- Sıcakta,ılıkta, soğukta her türlü tadını severek yediğimiz bir akşam yemeği alternatifi.