Zeytinyağlı Kuru Patlıcan-Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet dolmalık kuru patlıcan
- 10 adet dolmalık kuru biber
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 8 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı karışık salça
- Tuz, pulbiber, karabiber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yeteri kadar su
- 1-2 adet domates (Tencere tabanına)
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan-Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru dolmalıklar, önce patlıcanlar daha sonra biberler olarak sırayla, tencerede yeteri kadar kaynatılmış suya konulup, biraz yumuşayana kadar haşlanır sonra süzülür.
- Pirinç yıkanıp, süzülür. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır. Tencereye zeytinyağı konulur.
- Üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça eklenerek karıştırılır.
- Pirinç de tencereye konularak biraz kavrulur. Baharatlar eklenir. Biraz su konulup hafif pişirilir.
- Son olarak maydanoz doğranıp karıştırılır. İç harç ocaktan alınır.
- Tencerenin tabanına domates dilimlenerek dizilir.
- Daha sonra dolmalıklar yarısına kadar iç harçla doldurularak tencereye ağızları altta kalacak şekilde dizilir.
- Ben biraz da sarma sarıp tencereye koydum.
- Tenceredeki dolmaların üzerine dolma taşı yada bir tabak konulur.
- Dolmaların üzerine hafif çıkacak kadar salçalı su konulup, ocakta kısık ateşte pişirilir.
- Pişmeye yakın limon tuzu konulup, biraz daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. Afiyet olsun.