Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 kase pirinç
- 1 paket kuş üzümü
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 bağ kurutulmuş kapya biber
Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harç için ince ince doğranmış soğanı zeytinyağı ile kavuruyoruz. Suda beklettiğimiz pirinç, kuru kuş üzümünü ayrıyeten tuzunu, şekerini ekleyip kavuruyoruz.
- Akabinde suyunu ve limonunu da ek edip kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Pişen harcımızı kenara alıp dinlendiriyoruz.
- Bu sırada kaynayan suda 8-10 dakika kapya biberlerimizi yumuşatıp soğuk suda şokladıktan sonda üst sap kısımlarını kesip baş tarafından bir serçe parmak kalınlığı boş bırakacak biçimde içini dolduruyoruz.
- Doldurduğumuz dolmaları üç kısımları üste yanlışsız gelecek biçimde tencereye dizip 1 su bardağı ve yarım limon suyu daha ek edip kaynayınca altını kısıyoruz ve kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.