Zeytinyağlı Kurutulmuş Patlıcan Dolması nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması tarifi
Zeytinyağlı Kurutulmuş Patlıcan Dolması yapılışı
Oktay Usta Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
imageszeytinyaglikurutulmuspatlicandolmasitarifiresimli5ad437eda98e2
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İcin Malzemeler:
1 dizi kuru patlıcan
her dolma tanesi icin 1 yemek kaşığı pirinc
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
6 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı koruk veya nar ekşisi
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya gore acı)
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarcın
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayarak 2 saat sıcak suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın Suzerek tencereye alıp sıcak su ilave ederek pişirip tekrar suzun Tencereye yağı koyup yemeklik doğradığınız soğanın uzerine tuz ve şeker ekleyerek iyice kavurun Yıkayıp suzduğunuz pirincleri de katarak kavurmaya devam edin Kavrularak tanelenen pirinclere 1 bardak sıcak su, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edip tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pirinclerin suyunu cektirin Tencereyi ocaktan alıp pirinclerin uzerine tum baharatları ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp hazırladığınız dolma harcını demlendirin Soğuyunca haşlamış olduğunuz patlıcanları gevşek bir şekilde doldurup tencereye sıralayın Uzerine yarısına kadar su doldurarak once harlı sonra kısık ateşte pirincler yumuşayana kadar pişirin
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması tarifi
Zeytinyağlı Kurutulmuş Patlıcan Dolması yapılışı
Oktay Usta Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
imageszeytinyaglikurutulmuspatlicandolmasitarifiresimli5ad437eda98e2
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İcin Malzemeler:
1 dizi kuru patlıcan
her dolma tanesi icin 1 yemek kaşığı pirinc
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
6 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı koruk veya nar ekşisi
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya gore acı)
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarcın
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayarak 2 saat sıcak suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın Suzerek tencereye alıp sıcak su ilave ederek pişirip tekrar suzun Tencereye yağı koyup yemeklik doğradığınız soğanın uzerine tuz ve şeker ekleyerek iyice kavurun Yıkayıp suzduğunuz pirincleri de katarak kavurmaya devam edin Kavrularak tanelenen pirinclere 1 bardak sıcak su, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edip tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pirinclerin suyunu cektirin Tencereyi ocaktan alıp pirinclerin uzerine tum baharatları ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp hazırladığınız dolma harcını demlendirin Soğuyunca haşlamış olduğunuz patlıcanları gevşek bir şekilde doldurup tencereye sıralayın Uzerine yarısına kadar su doldurarak once harlı sonra kısık ateşte pirincler yumuşayana kadar pişirin