Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- Zeytinyağlı lahana sarması️
- Haşlanmış lahana (Ben orta uzunluk kullandım)
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı ince bulgur
- 150 gram kıyma (Tercihe göre)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (Kaşığımız dolu olsun)
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Nane
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 demet maydanoz (Bende kalmamıştı diye eklemedim)
- Yarım su bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı)
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak lahanalarımızı haşlayıp (Kaynayan suda 5 dakika durması yeterli) soğumaya bırakalım.
- Tenceremizde sıvı yağımızla soğanı kavuralım.
- İçerisine kıymayı ekleyip biraz daha kavuralım.
- Salçasını ve yıkadığımız bulgur ile pirinç karışımınıda ekleyelim, biraz daha kavuralım.
- Baharatlarınıda ekleyip soğuması için kenara alalım, lahanalarımızla birlikte saralım.
- Tenceremizin alt kısmına lahanalarımızdan koyalım üzerinede sardığımız dolmaları ekleyelim.
- Üzerine su ve yağını ekleyerek kısık ateşte 1 saat pişirelim. Afiyet olsun.