Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması
0
34

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
zeytinyagli-lahana-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • Zeytinyağlı lahana sarması️
  • Haşlanmış lahana (Ben orta uzunluk kullandım)
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • 150 gram kıyma (Tercihe göre)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (Kaşığımız dolu olsun)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Nane
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 1 demet maydanoz (Bende kalmamıştı diye eklemedim)
Üzerine
  • Yarım su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı)

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak lahanalarımızı haşlayıp (Kaynayan suda 5 dakika durması yeterli) soğumaya bırakalım.
  2. Tenceremizde sıvı yağımızla soğanı kavuralım.
  3. İçerisine kıymayı ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Salçasını ve yıkadığımız bulgur ile pirinç karışımınıda ekleyelim, biraz daha kavuralım.
  5. Baharatlarınıda ekleyip soğuması için kenara alalım, lahanalarımızla birlikte saralım.
  6. Tenceremizin alt kısmına lahanalarımızdan koyalım üzerinede sardığımız dolmaları ekleyelim.
  7. Üzerine su ve yağını ekleyerek kısık ateşte 1 saat pişirelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt