Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması
0
31

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
zeytinyagli-lahana-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 2 adet soğan
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tatlı salça
  • 2yemek kaşığı kadar biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 4 su bardağı pirinç̧
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
Baharatlar;
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı nane

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcı hazırlanır. 2 adet soğan doğranıp kavrulur ardından pirinç eklenir.
  2. Biraz kavrulduktan sonra tüm salçalar ve baharatlar eklenir biraz daha kavrulur.
  3. Suyunu ekleyip demlemeye bırakalım, hepsi bu kadar.
  4. Bir yandan büyük bir tencereye su konur ve ocakta kaynamaya bırakılır.
  5. Sonra lahananın göbek kısmı oyulur (Bu işlem yaprakların haşlandıktan sonra daha kolay çıkmasını sağlıyor).
  6. Kaynamaya başlayan suya lahanalar atılır.
  7. Yaklaşık 10-15 dakika sonra yapraklar yumuşadıkça bir çatal yardımıyla tek tek üstten soyulup tepsiye alınır.
  8. Haşlanan yaprakların sert kısımları bir bıçak yardımıyla kesilip alınır ve iç harcı konularak sarılır.
  9. Not: yaprakları büyük olarak sarıp bıçak yardımıyla 2 veya 3 e bölerseniz tek seferde çok pratik oluyor.
  10. Sarılan sarmalar bir tencereye alınır ve hemen hemen üzerine çıkacak kadar su eklenir.
  11. 30-35 dakika sonra enfes lahana sarmalarımız hazır. ???????????????? afiyet olsun. ☺️‼️.
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt