
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk lahana
- 1 su bardağından biraz fazla pirinç
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 adet kuru soğan
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel lahanamızı kesip kaynar suda alt üst çevirip alıyoruz bu ortada dolmanın içi için yağımızı alıyoruz. Tavaya üzerine soğanlarımızı doğruyoruz, pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra yıkadığımız pirinci, salçayı, baharatlarıda ekleyip pilav salar üzere üzerine bir su bardağıda su döküp çekmesini bekliyoruz. Az biraz çekince alıyoruz ocaktan soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca lahanalarımızı sarıyoruz tencereye dizip üzerine hafif üstünü geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikçe pişmediyse azar azar su eği yapabiliriz afiyet olsun.