Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet orta boy soğan
- 7 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce lahanalarımızı yapraklarından ayırıp kaynar suda haşlıyoruz.
- İçi için soğan, sarımsak ve maydanozları robotta çekip yıkanmış pirinç ve diğer malzemeler ile karıştıralım.
- Önceden hazırlamış olduğumuz lahana yapraklarını tepsiye koyup iç harcımızdan koyup saralım. Tenceremizin dibine yapraklardan çıkan parçacıkları yerleştirelim ki dibine tutmasın.
- Parçacıkların üzerine sardığımız yaprakların ek yerleri alta gelecek şekilde dizelim ve üzerine bir tabak ya da sarma taşı yerleştirelim.
- Pişirme suyumuz için tüm malzemeleri bir taşım kaynatıp sarmanın üzerine dökelim, suyun yaprakların üzerinde olması önemli.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve sarmamız pişene kadar yaklaşık 40-45 dk pişirelim.
- Piştikten sonra yarım saat kadar dinlendirelim ve servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.