Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması
0
34

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
zeytinyagli-lahana-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
İçi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet orta boy soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
Pişirme suyu için;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce lahanalarımızı yapraklarından ayırıp kaynar suda haşlıyoruz.
  2. İçi için soğan, sarımsak ve maydanozları robotta çekip yıkanmış pirinç ve diğer malzemeler ile karıştıralım.
  3. Önceden hazırlamış olduğumuz lahana yapraklarını tepsiye koyup iç harcımızdan koyup saralım. Tenceremizin dibine yapraklardan çıkan parçacıkları yerleştirelim ki dibine tutmasın.
  4. Parçacıkların üzerine sardığımız yaprakların ek yerleri alta gelecek şekilde dizelim ve üzerine bir tabak ya da sarma taşı yerleştirelim.
  5. Pişirme suyumuz için tüm malzemeleri bir taşım kaynatıp sarmanın üzerine dökelim, suyun yaprakların üzerinde olması önemli.
  6. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve sarmamız pişene kadar yaklaşık 40-45 dk pişirelim.
  7. Piştikten sonra yarım saat kadar dinlendirelim ve servis edelim.
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt