Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
zeytinyagli-lahana-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük lahana
İç harcı;
  • 1,4 su bardağı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan (Soğanı bol olursa daha hoş olur)
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahanamızı 4 e bölüyoruz ve tencereye alıp tam üstlerine gelecek kadar su doldurup haşlıyoruz.
  2. Diğer tarafta içimizi hazırlıyoruz,. Pirincimizi yıkayıp, süzülmeye bırakıyoruz.
  3. Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz, tavamıza alıyoruz, yarım çay bardağı sıvı yağımızı ekleyip kavurmaya başlıyoruz (Burada biraz fazla yağ koyuyorum, zira pirinçler de girecek yağı çekecek)
  4. Soğanlar kavrulunca pirinçimizi ekliyoruz, üzerine 2 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
  5. Tatlar birbirine karıştıktan sonra, 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz, orta ara karıştırarak suyunu çektiriyoruz ve biraz bu biçimde kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Haşlanan lahanalarımızı süzgece alıyoruz ve artık sarmaya geçebiliriz,.
  7. Lahana yaprağının orta damarını çıkarıyoruz, 2 tarafı birleştirip biraz iç koyup sarıyoruz (Lahanaların orta damarlarını tenceremizin altına koyacağız, hem yemeğimizin tabanı tutmayacak hem daha lezzetli olacak).
  8. Tüm lahanamızı bu halde sardıktan sonra, tenceremizin tabanına 2-3 kaşık sıvı yağ koyuyoruz ve orta damarlı kısımları tüm tabanını kapatacak formda diziyoruz,.
  9. Üzerine sarmalarımızı orta kısım bir istikamette paralel yanlar ona dik olarak diziyoruz, ikinci sırayı tam karşıt orta dik yanlar paralel diziyoruz, bu biçimde tenceremizi dolduruyoruz,.
  10. Üzerlerine 2 su bardağı su döküyoruz, tuzunu atıyoruz, zeytinyağı gezdiriyoruz, yaklaşık 1 limon sıkıyoruz ve dolmalarımızın üzerini açılmamaları için porselen yahut cam bir tabakla kapatıyoruz, (Tabak yerine lahanaların orta damarlarını da üstüne dizebilirsiniz bu biçimde de meblağ açılmazlar).
  11. Tenceremizi ocağımıza alıyoruz evvel biraz yüksek ateşte fokurdamaya başladığında ise orta ateşte (Daha düşük de olabilir, zira yüksek ateşte sarmalarınız dağılacaktır) kapağını aralayarak pişmeye bırakıyoruz,.
  12. Pişen dolmalarımızın üzerine tekrar biraz zeytinyağı gezdiriyoruz ve limon sıkıyoruz, tenceremizin kapağını kapatıp bu halde biraz dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet, bal, şifa olsun ????.
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler Zeytinyağlı lahana sarması️Haşlanmış lahana (Ben orta uzunluk kullandım)1 su bardağı pirinçYarım su bardağı ince bulgur150 gram kıyma (Tercihe göre)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça (Kaşığımız dolu olsun)1 adet kuru soğan2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk lahana1 su bardağından biraz fazla pirinç1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı kuru maydanoz1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber2 yemek kaşığı salça3 yemek kaşığı zeytin yağı2 adet kuru soğan Zeytinyağlı Lahana Sarması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy lahana200 gram kıyma (orta yağlı)2 su bardağı pirinç1 orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzKimyonKarabiberTaze nane (kuru nanede olur)ZeytinyağıNar ekşisi1 diş sarımsakTencerenin dibi için kemikli et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller Haşlamak için; Çeyrek lahana1 litre sıcak suYarım çay kaşığı tuz Iç harcı için; 150 gram kıyma1 adet soğan1 diş sarımsakYarım su bardağı pirinçYarım su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiberYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 tane lahana1 litre sıcak su2-3 tane limon tuzu İç harcı için 1 buçuk su bardağı pirinç2 tane soğan2 tane sarımsakYarım demet maydanoz1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı pul biberYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt