Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Limonlu Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Limonlu Yaprak Sarma
0
26

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Zeytinyağlı Limonlu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram yaprak
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Limon dilimleri
İç harcı için:
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Yarım limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Zeytinyağlı Limonlu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yapraklarımızı ve pirinçlerimizi güzelce yıkayıp suları süzülmesi için bırakıyoruz. O vakte kadar iç harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Soğanımızı ince ince doğruyoruz yahut robotta da çekebilirsiniz.
  3. Soğanımızın üzerine pirinçleri ekliyoruz. Ve üzerine yarım limon suyunu, nar ekşimizi, salçamızı, zeytinyağımızı ve damak zevkinize nazaran tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Yaprağımızın sapını koparıyoruz ve damarlı kısmı (mat yüzeyi üste, parlak yüzeyi alta) gelecek biçimde seriyoruz. Birkaç yaprağı da ayırıp tenceremizin tabanını kaplayacak formda seriyoruz.
  5. İç harcımızdan biraz alıp yaprağın üzerine koyuyoruz ve sarıyoruz.
  6. Aynı süreci tüm yapraklara uyguluyoruz ve sardığımız yaprakları tencereye yatay biçimde diliyoruz.
  7. Tüm sarmaları dizdikten sonra üzerlerine 2 yemek kaşığı limon suyu sıkıyoruz ve limon dilimleri diziyoruz.
  8. Üzerine düz bir tabak koyuyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
  9. Son olarak tenceremize sıcak su ekleyerek ocağa koyuyoruz.
Sarmalarımız hazıır???? herkese afiyet olsun????.

Not: pişme müddeti yaprağınıza ve pirinçinize nazaran değişebilir o yüzden orta ara denetim ediniz ve tadına bakıp piştiğinden emin olduğunuzda ocaktan alınız.

Zeytinyağlı Limonlu Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 1 kg asma yaprağı Dolmanın içi için; Yarım su bardağı zeytinyağı2 adet soğan1 adet domates2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı karabiber1 avuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller 500 gram yaprak2 su bardağı pirinç1 beyaz soğan2 diş sarımsak2 domates1 yemek kaşığı biber salçasıPul biberKarabiberKimyonNaneYedi baharReyhanMaydanozTuzNar ekşisiZeytin yağıLimonPatates Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk soğan1.5 su bardağı pirinç1 demet maydanoz1 demet dereotu1 demet taze nane2 orta uzunluk domates yahut 4 küçük domates1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sumak1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Limonlu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo salamura yaprak1 su bardağı pirinçYarım demet maydanoz1 yemek kaşığı soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı tercihen)1 tatlı kaşığı salça1 ölçü karabiber1 ölçü tuz Limonlu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler 1 kg asma yaprağı İç harcı için; 1 çay bardağı zeytinyağı3 adet kuru soğan1 adet domates rendesi2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tarçın8-10...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt