Zeytinyağlı Patatesli Enginar Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet enginar
- 2 orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 adet sivri biber
- Yarım limon
- 1 su bardağı bezelye
- 2 tatlı kaşığı un (Silme)
- Tuz
- Dereotu (İnce kıyılmış)
- 2 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Patatesli Enginar Tanımı Yapılışı
- Soğan, biber, sarımsak küçük doğranır.
- Bir fincan zeytinyağında hepsi kavrulur.
- Üzerine küçük doğranmış bezelye, havuç, enginar ve patatesler ek edilir. Birkaç dakika karıştırılır.
- Un serpiştirilir, karıştırılır.
- Üzerine 1. 5-2 bardak sıcak su ek edilir.
- Şeker, tuz, limon eklenir.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Servis ederken üzerine dereotu serpilir.