Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Resimli
imageszeytinyaglipatlicandolmasitarifiresimli5ad4381791246
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Malzemeler
1 kg patlıcan
250 g pirincten hazırlanmış zeytinyağlı dolma harcı
12 cay k tuz
14 su bardağı zeytinyağı
200 g konkase domates
12 cay k toz şeker
12 su bardağı su
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları baş tarafından kesin Dışta ince bir kabuk bırakarak, icini keskin bir akla cizerek kesin İki avucunuzla ovalayarak, patlıcanın icini dışarı cıkartın Birkac santim boyunda bir kısmını kesip, kapak olarak kullanmak uzere bir kenara koyun Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, suzdurun
Dolma icini, kapak icin bir boşluk bırakarak, patlıcanların icine doldurun Uzerine kapağını gecirin, kurdanla kapağı tutturun
Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin Dolmaları tencereye dizin Uzerine tuz, zeytinyağı, şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kağıt ortun Tencerenin kapağını orterek ağır işte 4045 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alın Dolmaları, tencerenin icinde, kapağını acmadan, soğumaya bırakın Dolmalar soğuyunca tencereden alıp, tabaklara aktarın Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın
imageszeytinyaglipatlicandolmasitarifiresimli5ad4381791246
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Malzemeler
1 kg patlıcan
250 g pirincten hazırlanmış zeytinyağlı dolma harcı
12 cay k tuz
14 su bardağı zeytinyağı
200 g konkase domates
12 cay k toz şeker
12 su bardağı su
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları baş tarafından kesin Dışta ince bir kabuk bırakarak, icini keskin bir akla cizerek kesin İki avucunuzla ovalayarak, patlıcanın icini dışarı cıkartın Birkac santim boyunda bir kısmını kesip, kapak olarak kullanmak uzere bir kenara koyun Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, suzdurun
Dolma icini, kapak icin bir boşluk bırakarak, patlıcanların icine doldurun Uzerine kapağını gecirin, kurdanla kapağı tutturun
Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin Dolmaları tencereye dizin Uzerine tuz, zeytinyağı, şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kağıt ortun Tencerenin kapağını orterek ağır işte 4045 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alın Dolmaları, tencerenin icinde, kapağını acmadan, soğumaya bırakın Dolmalar soğuyunca tencereden alıp, tabaklara aktarın Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın