Zeytinyağlı Pırasa Dolması nasıl yapılır
Resimli Zeytinyağlı Pırasa Dolması yapılışı
Zeytinyağlı Pırasa Dolması icin gerekli malzemeler
5 adet kalın pırasa
1 su bardağı pirinc
1 cay bardağı zeytinyağı
4 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş uzumu
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı tarcın
1cay kaşığı karabiber
1 silme yemek kaşığı şeker
yeterince tuz
imageszeytinyaglipirasadolmasitarifiresimli5ad40dce49333
Yapılışı:
Kalın olan pırasaları temizleyip ortadan ikiye kesin Boylamasına bıcakla cizik atıp yaprak yaprak ayırarak kaynar suda 34 dk haşlayarak sarmak uzere tepsiye koyun
Tencereye yağı koyup, soğan ile fıstığı ekleyerek kavurun Pirinci ve kuş uzumunu katıp kavurmaya devam edin Pirincler şeffaflaşınca uzerine tuz, şeker ve yarım su bardağı sıcak su ilavesi ile kısık ateşte pirincler suyunu cekene kadar pişirin Ateşi sondurup, baharatları ekleyerek demlenmesi icin 30 dk bekletin Demlenen dolma harcını kaşıkla guzelce karıştırıp, pırasa yaprağını tahtanın uzerine serip koşesine ic malzemesinden koyarak muska şeklinde sarın Pırasa yaprakları bitene kadar işleme devam edin Duz pilav tenceresine muska şeklindeki dolmaları aralarda boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin Uzerilerine 3 su bardağı sıcak su, bir cay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip duz bir tabak kapatın Once harlı, kaynayınca kısık ateşte dolmalar suyunu cekene kadar pişirin İyice soğuduktan sonra servis tabağına alıp yanında limon dilimleri ile servis yapabiliriniz
Resimli Zeytinyağlı Pırasa Dolması yapılışı
Zeytinyağlı Pırasa Dolması icin gerekli malzemeler
5 adet kalın pırasa
1 su bardağı pirinc
1 cay bardağı zeytinyağı
4 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş uzumu
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı tarcın
1cay kaşığı karabiber
1 silme yemek kaşığı şeker
yeterince tuz
imageszeytinyaglipirasadolmasitarifiresimli5ad40dce49333
Yapılışı:
Kalın olan pırasaları temizleyip ortadan ikiye kesin Boylamasına bıcakla cizik atıp yaprak yaprak ayırarak kaynar suda 34 dk haşlayarak sarmak uzere tepsiye koyun
Tencereye yağı koyup, soğan ile fıstığı ekleyerek kavurun Pirinci ve kuş uzumunu katıp kavurmaya devam edin Pirincler şeffaflaşınca uzerine tuz, şeker ve yarım su bardağı sıcak su ilavesi ile kısık ateşte pirincler suyunu cekene kadar pişirin Ateşi sondurup, baharatları ekleyerek demlenmesi icin 30 dk bekletin Demlenen dolma harcını kaşıkla guzelce karıştırıp, pırasa yaprağını tahtanın uzerine serip koşesine ic malzemesinden koyarak muska şeklinde sarın Pırasa yaprakları bitene kadar işleme devam edin Duz pilav tenceresine muska şeklindeki dolmaları aralarda boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin Uzerilerine 3 su bardağı sıcak su, bir cay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip duz bir tabak kapatın Once harlı, kaynayınca kısık ateşte dolmalar suyunu cekene kadar pişirin İyice soğuduktan sonra servis tabağına alıp yanında limon dilimleri ile servis yapabiliriniz