Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane pırasa
- 2 orta uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam toz şeker
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4/1 sıkılmış limon
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasa ve havuçlarımızı verev verev kesiyoruz.
- Akabinde tenceremize zeytinyağımızı alıp birinci olarak havuçlarımızı atıyoruz. Havuçlar biraz kızarınca üzerine pırasalarımızı alıyoruz ve az kavuruyoruz.
- Kavrulan sebzelerimizin üzerine rendelenmiş domates ve salçasını koyuyoruz. Tuz ve şekerini de ek edip tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
- Yemeğimiz pişmeye yakın içine nohutlarımızı atıyoruz. Üzerine limon suyumuzu da 5 dakika daha pişiriyoruz. Pırasa yemeğimizi ılık olarak servis ediyoruz.