Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
zeytinyagli-pirasa.jpg

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı limon suyu
  • 2 adet kesme şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pırasaları temizleyin yıkayıp verev biçiminde doğrayın birebir halde havuçlara da tıpkı süreci uygulayıp kenara alın.
  2. Tencereye iki adet yemeklik doğranmış soğanı alın yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyin.
  3. Sotelenen soğanın üzerine havuçları ek edip sotelemeye devam edin.
  4. Havuçlar hafif yumuşayınca üzerine pırasayı ek edin birebir biçimde soteleme sürecine devam edin.
  5. Sotelenen pırasaların üzerine küp şekeri, yarım limon suyunu, yarım çay bardağı pirinci ve tuzunu ek edin üzerine bir bardak sıcak suyu da ek edip orta ateşte pişirmeye bırakın.
  6. Pişme süreci bittikten sonra zeytinyağlı pırasanızı pişirdiğiniz tencerenin içinde ılınmasını bekledikten sonra servis ya da sunum yapın bu formda yaparsanız pırasaların ezilmesini önlemiş olursunuz.
Not; Zeytinyağlı pırasayı bir gece buzdolabında bekletirseniz ve sonraki gün tüketirseniz çok daha hoş oluyor???? Şimdiden yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum afiyet olsun????????.

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt