bilgisayarci
FD Üye
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 1 adet havuç
- 2 adet soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı limon suyu
- 2 adet kesme şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pırasaları temizleyin yıkayıp verev biçiminde doğrayın birebir halde havuçlara da tıpkı süreci uygulayıp kenara alın.
- Tencereye iki adet yemeklik doğranmış soğanı alın yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyin.
- Sotelenen soğanın üzerine havuçları ek edip sotelemeye devam edin.
- Havuçlar hafif yumuşayınca üzerine pırasayı ek edin birebir biçimde soteleme sürecine devam edin.
- Sotelenen pırasaların üzerine küp şekeri, yarım limon suyunu, yarım çay bardağı pirinci ve tuzunu ek edin üzerine bir bardak sıcak suyu da ek edip orta ateşte pişirmeye bırakın.
- Pişme süreci bittikten sonra zeytinyağlı pırasanızı pişirdiğiniz tencerenin içinde ılınmasını bekledikten sonra servis ya da sunum yapın bu formda yaparsanız pırasaların ezilmesini önlemiş olursunuz.
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı