Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı İçin Gereçler
- 1 baş (ortaboy) kereviz
- 1 orta uzunluk soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 4-5 adet havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1 portakal
- 1/2 (yarım) limon
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Zerdeçal (tercihe bağlı)
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kerevizimizin kabuklarını soyalım ve doğrayıp limonlu suyun içine atalım. (kararmasınlar diye)
- Kerevizin yaprakları taze ve yeşilse onlarıda suya koyalım beraberinde.
- Zeytinyağımızı tenceremize alıp üzerine soğan ve sarımsaklarımızı ekleyelim ve kavuralım. (jülyen doğruyorum gereçleri ).
- Kavrulan soğanlara yeniden uzun uzun doğradığımız havuçları ekleyelim.
- Sırasıyla doğradığımız patates ve kerevizleride ekleyip 10 dk kısık ateşte kendi suyuyla kavrulmasını sağlayalım.
- Kavrulan materyallere baharatları yarım limonun suyunu ve1 portakalın suyunu, yeşil kereviz yapraklarını ve 1 tanede küp şeker ilave edelim.
- 10 dk kadar daha kavrulduktan sonra üzerine çıkacak kadar kaynayan suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Orta ateşte denetimli pişirelim.
- Altını kapatmadan 5 dk evvel üzerine zeytinyağı gezdirip o denli kapatalım.
- Biraz dinlendirip servis yapabiliriz.