Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı (Salçalı) Yaprak Sarma

Zeytinyağlı (Salçalı) Yaprak Sarma
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-salcali-yaprak-sarma.jpg

Zeytinyağlı (Salçalı) Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg yaprak
İç harcı için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Zeytinyağlı (Salçalı) Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı

  1. Soğanları minik minik doğrayıp sıvı yağla kavuruyoruz.
  2. Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekliyoruz.
  3. Daha sonra üzerine baharat, tuz ve pirinçi de ekleyip kavuruyoruz.
  4. Hepsi kavrulduktan sonra maydanoz ve naneyi de ekleyip ocaktan alıyoruz.İç gerecimiz hazır.
  5. Sarmak için size şimdiden kolay gelsin????.
  6. Pişirme sarmada çok kıymetlidir. Sarmaları tencereye dizdikten sonra en son kata gelene kadar kaynar su ekleyin ve en kısık ateşte 1 saat pişirin.
  7. Ocaktan almanıza 5 dakika kala sıvı yağı üzerine gezdirin.
  8. Bu süreç sarmalarınızın parlamasını ve canlı durmasını sağlayacak.
Afiyet olsun. ????.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt