Zeytinyağlı (Salçalı) Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Zeytinyağlı (Salçalı) Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
- Soğanları minik minik doğrayıp sıvı yağla kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekliyoruz.
- Daha sonra üzerine baharat, tuz ve pirinçi de ekleyip kavuruyoruz.
- Hepsi kavrulduktan sonra maydanoz ve naneyi de ekleyip ocaktan alıyoruz.İç gerecimiz hazır.
- Sarmak için size şimdiden kolay gelsin????.
- Pişirme sarmada çok kıymetlidir. Sarmaları tencereye dizdikten sonra en son kata gelene kadar kaynar su ekleyin ve en kısık ateşte 1 saat pişirin.
- Ocaktan almanıza 5 dakika kala sıvı yağı üzerine gezdirin.
- Bu süreç sarmalarınızın parlamasını ve canlı durmasını sağlayacak.