Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Sarma Dolma

Zeytinyağlı Sarma Dolma
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-sarma-dolma.jpg

Zeytinyağlı Sarma Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • 45- 50 adet asma yaprak
  • 4 adet acur
  • 4 adet kabak
  • 4 adet biber doldu
İç harç için
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı yemeklik bulgur
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı narekşisi
  • 1 adet büyük domates rendesi
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, nane ve karabiber

Zeytinyağlı Sarma Dolma Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle salamura yapraklarınız çok tuzlu ise biraz ılık suda bekletelim değilse yıkayıp sürelim.
  2. Tencereye kaynar su koyalım ve kuruları yaklaşık 10-15 dakika yumuşayana kadar kaynatalım.
  3. Yumuşayınca soğuk suya alıp bekletelim daha sonra suyunu süzelim.
  4. Pirinç ve bulguru iç gereç hazırlanana kadar ılık suda bekletelim harç hazır olunca harca ekleyelim.
  5. Öbür taraftan bir kabın içerisine ince ince doğradığımız kuru soğanı, sarımsağı, maydanozu, rendelediğimiz domatesi, domates salçasını, pul biberi, zeytin yağı, yarım çay bardağı suyu, nar ekşisini, yıkanan pirinç ve bulguru, tuzu ve başka baharatları ekleyip karıştıralım.
  6. Hazırladığımız iç ile sarmalarımızı sarıp dolmalarımızı doldurup tencereye diziyoruz.
  7. En üste bir ölçü tuz serpiştirin biraz da zeytinyağı gezdirip sarmaların üzerine bir tabak ve ya sarma taşı koyup sarma ve dolmaların üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ek edin.
  8. Su kaynamaya başladığında ocağınızın altını kısın bu halde suyunu çekene kadar ağır ağır pişsin. (benim sarma ve dolmalarım yaklaşık 20 dakikada pişti ve şunu çekti. )arada denetim etmeyi unutmayın. (pişmezse biraz daha sıcak su ekleyip pişirebilirsiniz. ). Afiyet olsun????????.
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt