Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Sarma

Zeytinyağlı Sarma
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-sarma.jpg

Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • Asma yaprağı
  • 1 tane iri soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1,5 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • Karabiber
  • Nane
  • Yeni bahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
  • Su
  • Zeytinyağı
  • Tozşeker (çay kaşığı ucu ile)
  • Tuz

Zeytinyağlı Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bir kasede kuş üzümünü sıcak suya alalım beklesin şişsin.
  2. Yapraklar tazeyse sıcak suda renk değiştirene kadar biraz kaynatalım. Onuda kenarı alalım.
  3. Bir tencereye ince doğranmış soğanı zeytinyağında kavuralım. Üzerine fıstık pirinç ve kuş üzümünü ekleyelim ve kavuralım. Tüm baharatları tuzu ve şekeri ekleyip tekrar kavuralım uygunca karıştıralım.
  4. Üzerine 1, 5 bardak suyu dökelim. Kapağı kapatıp kısık ateşte demlenmeye bırakalım. Suyunu çekince altını kapatalım.
  5. Yaprakları güzelce saralım. Yaprakların kart büyük olanlarından tencerenin tabanına serelim.
  6. Sardoğımız sarmaları tencereye dizelim.
  7. Zeytinyağ, tuz ve çok azcık tozşeker ve sarmaların üzerine gelecek kadar su ile bir karışım yapıp sarmaların üzerine dökelim.
  8. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. 25 30 dakikada oluyor. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt