Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Materyaller
- Asma yaprağı
- 1 tane iri soğan
- 1,5 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1,5 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 2 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- Karabiber
- Nane
- Yeni bahar
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Su
- Zeytinyağı
- Tozşeker (çay kaşığı ucu ile)
- Tuz
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kasede kuş üzümünü sıcak suya alalım beklesin şişsin.
- Yapraklar tazeyse sıcak suda renk değiştirene kadar biraz kaynatalım. Onuda kenarı alalım.
- Bir tencereye ince doğranmış soğanı zeytinyağında kavuralım. Üzerine fıstık pirinç ve kuş üzümünü ekleyelim ve kavuralım. Tüm baharatları tuzu ve şekeri ekleyip tekrar kavuralım uygunca karıştıralım.
- Üzerine 1, 5 bardak suyu dökelim. Kapağı kapatıp kısık ateşte demlenmeye bırakalım. Suyunu çekince altını kapatalım.
- Yaprakları güzelce saralım. Yaprakların kart büyük olanlarından tencerenin tabanına serelim.
- Sardoğımız sarmaları tencereye dizelim.
- Zeytinyağ, tuz ve çok azcık tozşeker ve sarmaların üzerine gelecek kadar su ile bir karışım yapıp sarmaların üzerine dökelim.
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım. 25 30 dakikada oluyor. Afiyet olsun.