Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Sarma

Zeytinyağlı Sarma
0
36

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
zeytinyagli-sarma.jpg

Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 kg’a yakın yaprak
  • 1,5 -2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kuru reyhan (isteğe bağlı)
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • 2 su bardağı su
Üzerine;
  • 2 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sıvıyağ bir tavaya alınır. Soğan, sarımsak küçük küçük doğranarak yağa ilave edilir.
  2. Soğanlar pembeleşmeye başladıktan sonra biberler eklenir.
  3. Biberlerde kavrulduktan sonra önce domates salçası ilave edilerek 1-2 kere karıştırdıktan sonra biber salçası ilave edilir.
  4. Tavadaki karışımın içine, önceden yıkanmış olan pirinçler ilave edilir.
  5. Biraz karıştırdıktan sonra, maydanoz, tuz, pulbiber, karabiber, kuru nane, kuru reyhan eklenir. Biraz karıştırıldıktan sonra 2 su bardağı su eklenir.
  6. Harç suyunu çekene kadar karıştırılır. Daha sonra ocağın altı kapatılır ve tencerenin de kapağı kapatılarak, harç demlemeye bırakılır. 5-10 dakika demletilmesi yeterlidir.
  7. Demlenen harç, sarılmaya hazırdır. Yapraklarınızın içine koyarak sarabilirsiniz.
  8. Tencerenin dibine, sarmanın sapları dizilir ki, sarmanın tabanına tutmaması ve daha lezzetli pişebilmesi için önemlidir.
  9. Sarılan sarmalar tencereye dizilir. Üzerine sarmalar kararmamasın diye 1 kat sarma ile örtülür.
  10. 2 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çay bardağı zeytinyağı sarma tenceresinin üzerine gezdirilir. Üzerine 2 su bardağı su ilave edilir.
  11. Ocağın en küçük gözünde, kaynaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte sarma pişirilir.
  12. Sarmalar, suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu çeken sarma tenceresinin altı kapatılır. Afiyet olsun :).
Zeytinyağlı Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt