bilgisayarci
FD Üye
Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Vakti Olağanüstü Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bakla
- 1 tane soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir fiske şeker
- 1 tane limon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Dereotu
- Sarımsaklı yoğurt
- Tuz
Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Vakti Şahane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklayı ayıklayalım ve 1 limon sıktığımız suda 15 dk bekletelim.
- Soğanı rendeleyelim zeytinyağı ile kavuralım.
- Baklayı sudan alıp yıkamadan kavurmak için tencereye alalım.
- Şekeri, tuzu ek edelim.
- 2 çay bardağı sıcak suyu ek edelim.
- Kısık ateşte kapağı kapalı pişirelim.
- Ilıdığında dereotunu ek edip karıştıralım.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim. ????????.