Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Resimli

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Resimli
0
88

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Zeytinyağlı Taze Bakla nasıl yapılır



Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri

600 gr taze bakla
Yarım demet dereotu
1 cay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuz
1 adet buyuk boy kuru soğan
2 adet kesme şeker


Zeytinyağlı Taze Bakla hazırlanışı

Baklaları oncelikle temizce yıkayın Uclarını kesin ve boylarına gore 23 parcaya bolun
Bir tencerede yağı kızdırın ve kucuk kucuk doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun Tuz ve şeker soğanın cabuk sararmasını sağlar
Baklaları ekleyin Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın 10 dakika kadar baklaları sarartın
Surenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin Topak kalmaması icin iyice karıştırın Suyu, tencereye ekleyip, hafifce tencereyi sallayın Tencerenin kapağını kapatın
Baklaların boyutuna gore 50 60 dakika kadar, tencerenin kapağını hic acmadan orta ateşte pişirin Bu surenin sonunda suyunu cekecek ve yağına kalacaktır
Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin Servis tabağına alın Uzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın Yanına sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın

Afiyet olsun


imageszeytinyaglitazebaklatarifiresimli5ad40e188f5c1
 

Similar threads

Zeytinyağlı Taze Bakla nasıl yapılır Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri 600 gr taze bakla Yarım demet dereotu 1 nehir bardağı zeytinyağı 1 silme tatlı kaşığı un 1 su bardağı oda sıcaklığında su Tuzlu 1 adet büyük zirve kuru soğan 2 adet kesme şeker Zeytinyağlı Taze Bakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Zeytinyağlı Bakla Yemeği (Salçasız) Tanımı İçin Materyaller 1 kilo taze bakla1 yemek kaşığı un2 limonZeytinyağıTuz1 orta uzunluk soğanDereotu Zeytinyağlı Bakla Yemeği (Salçasız) Tanımı Yapılışı Öncelikle baklaları yıkayıp temizleyip taze fasulyeden daha küçük olacak halde doğruyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Materyaller Yarım kg bakla2 adet kurusoğan3 diş sarımsak1 su bardağı yeşil mercimek1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı unYarım demet dere otuTuzKarabiberZeytinyağSu Bakla kararmaması için 1 lt su1 tatlı kaşığı limon tuzu Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo taze bakla1 adet kuru soğan3 yemek kaşığı zeytinyağ1 yemek kaşığı salçaYarım limon suyu1 yemek kaşığı unBir tutam dereotu1 çay kaşığı toz şekerTuz, karabiber, pulbiber(damak zevkinize göre) Üzeri için: 1 kase yoğurt1 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Zeytinyağlı İc Baklalı Enginar nasıl yapılır Zeytinyağlı İc Baklalı Enginar Malzemeler: 7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş yarım kg ic bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş 1012 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış 2 ince havuc, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış 23 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,497Konular
981,937Mesajlar
29,945Kullanıcılar
estele4433Son üye
Üst Alt