Zeytinyağlı Taze Bakla nasıl yapılır
Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri
600 gr taze bakla
Yarım demet dereotu
1 cay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuz
1 adet buyuk boy kuru soğan
2 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Taze Bakla hazırlanışı
Baklaları oncelikle temizce yıkayın Uclarını kesin ve boylarına gore 23 parcaya bolun
Bir tencerede yağı kızdırın ve kucuk kucuk doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun Tuz ve şeker soğanın cabuk sararmasını sağlar
Baklaları ekleyin Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın 10 dakika kadar baklaları sarartın
Surenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin Topak kalmaması icin iyice karıştırın Suyu, tencereye ekleyip, hafifce tencereyi sallayın Tencerenin kapağını kapatın
Baklaların boyutuna gore 50 60 dakika kadar, tencerenin kapağını hic acmadan orta ateşte pişirin Bu surenin sonunda suyunu cekecek ve yağına kalacaktır
Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin Servis tabağına alın Uzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın Yanına sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın
Afiyet olsun
imageszeytinyaglitazebaklatarifiresimli5ad40e188f5c1
Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri
600 gr taze bakla
Yarım demet dereotu
1 cay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuz
1 adet buyuk boy kuru soğan
2 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Taze Bakla hazırlanışı
Baklaları oncelikle temizce yıkayın Uclarını kesin ve boylarına gore 23 parcaya bolun
Bir tencerede yağı kızdırın ve kucuk kucuk doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun Tuz ve şeker soğanın cabuk sararmasını sağlar
Baklaları ekleyin Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın 10 dakika kadar baklaları sarartın
Surenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin Topak kalmaması icin iyice karıştırın Suyu, tencereye ekleyip, hafifce tencereyi sallayın Tencerenin kapağını kapatın
Baklaların boyutuna gore 50 60 dakika kadar, tencerenin kapağını hic acmadan orta ateşte pişirin Bu surenin sonunda suyunu cekecek ve yağına kalacaktır
Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin Servis tabağına alın Uzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın Yanına sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın
Afiyet olsun
imageszeytinyaglitazebaklatarifiresimli5ad40e188f5c1