iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Taze Bakla nasıl yapılır
Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri
600 gr taze bakla
Yarım demet dereotu
1 nehir bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuzlu
1 adet büyük zirve kuru soğan
2 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Taze Bakla hazırlanışı
Baklaları ilk önce temizce yıkayın Uçlarını belirli ve boylarına göre 23 parçaya bölün
Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük ufak doğranmış soğanları rengi sararana dek bir tedarik tuzla ve şekerle kavurun Tuz ve şeker soğanın çabuk sararmasını sağlar
Baklaları ekleyin Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın 10 dakika değin baklaları sarartın
Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin Topak kalmaması için adamakıllı karıştırın Suyu, tencereye ekleyip, hafifçe tencereyi sallayın Tencerenin kapağını kapatın
Baklaların boyutuna göre 50 60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin Bu sürenin sonunda suyunu çekecek ve yağına kalacaktır
Ocağın altını kapattıktan daha sonra baklalar soğuyana dek bekleyin Servis tabağına alın Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın Yanında sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın
Sıhhat olsun
*
Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri
600 gr taze bakla
Yarım demet dereotu
1 nehir bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuzlu
1 adet büyük zirve kuru soğan
2 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Taze Bakla hazırlanışı
Baklaları ilk önce temizce yıkayın Uçlarını belirli ve boylarına göre 23 parçaya bölün
Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük ufak doğranmış soğanları rengi sararana dek bir tedarik tuzla ve şekerle kavurun Tuz ve şeker soğanın çabuk sararmasını sağlar
Baklaları ekleyin Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın 10 dakika değin baklaları sarartın
Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin Topak kalmaması için adamakıllı karıştırın Suyu, tencereye ekleyip, hafifçe tencereyi sallayın Tencerenin kapağını kapatın
Baklaların boyutuna göre 50 60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin Bu sürenin sonunda suyunu çekecek ve yağına kalacaktır
Ocağın altını kapattıktan daha sonra baklalar soğuyana dek bekleyin Servis tabağına alın Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın Yanında sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın
Sıhhat olsun
*