Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-taze-bakla-yemegi.jpg

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber, pulbiber(damak zevkinize göre)
Üzeri için:
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı Yapılışı

  1. Baklalar yıkanıp doğranır.
  2. Bir kapta üzerlerini geçecek kadar su eklenir.
  3. Limon suyu ve un karıştırılıp suda bekleyen baklaların üzerine ek edilip karıştırılarak 15 dakika kadar bekletilir.
  4. Baklalar beklerken soğan yemeklik doğranır.
  5. Zeytinyağ tencereye alınarak ısıtılır ve soğanlar eklenerek kavrulur.
  6. Soğanlar pembeleştikten sonra salçada eklenerek kavrulur.
  7. Baklalar sudan alınarak tencereye eklenir.
  8. Hafif sararana kadar 5 dakika kadar kavrulur.
  9. Üzerine 2 bardak su ve 2 bardak limonlu ve unlu bekletme suyundan eklenir(pişme durumuna nazaran su eği yapabilirsiniz).
  10. 40 dakika kadar pişirilir ocağı kapadıktan sonra ince kıyılmış dereotu eklenerek karıştırılır.
  11. Ilıyan baklamızın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis edilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt