Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo taze bakla
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- Bir tutam dereotu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber, pulbiber(damak zevkinize göre)
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı Yapılışı
- Baklalar yıkanıp doğranır.
- Bir kapta üzerlerini geçecek kadar su eklenir.
- Limon suyu ve un karıştırılıp suda bekleyen baklaların üzerine ek edilip karıştırılarak 15 dakika kadar bekletilir.
- Baklalar beklerken soğan yemeklik doğranır.
- Zeytinyağ tencereye alınarak ısıtılır ve soğanlar eklenerek kavrulur.
- Soğanlar pembeleştikten sonra salçada eklenerek kavrulur.
- Baklalar sudan alınarak tencereye eklenir.
- Hafif sararana kadar 5 dakika kadar kavrulur.
- Üzerine 2 bardak su ve 2 bardak limonlu ve unlu bekletme suyundan eklenir(pişme durumuna nazaran su eği yapabilirsiniz).
- 40 dakika kadar pişirilir ocağı kapadıktan sonra ince kıyılmış dereotu eklenerek karıştırılır.
- Ilıyan baklamızın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis edilir.