Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kadar taze barbunya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet küçük havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı şeker
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak barbunyalarımızı tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip, 8-10 dakika kadar kaynatarak haşlayalım. Daha sonra suyumuzu süzelim.
- Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayalım tencerede yağ ile birlikte biraz kavurup. Havuçları ve sarımsakları ekleyelim. 5 dakika kadar birlikte kavurduktan sonra salçayı ilave edelim.
- Suyunu süzdüğümüz barbunyaları alıp bir iki tur çevirdikten sonra barbunyaların üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su, tuz ve şekeri ekleyip kapağı kapatalım. Ve önce biraz harlı sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar, pişirelim.
- Arada barbunyaların pişme durumunu ve suyunu kontrol edelim. Suyu azalmışsa az sıcak su ilave edelim.
- Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakalım. Afiyet olsun ????