Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki

Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-taze-barbunya-pilaki.jpg

Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kadar taze barbunya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz

Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak barbunyalarımızı tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip, 8-10 dakika kadar kaynatarak haşlayalım. Daha sonra suyumuzu süzelim.
  2. Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayalım tencerede yağ ile birlikte biraz kavurup. Havuçları ve sarımsakları ekleyelim. 5 dakika kadar birlikte kavurduktan sonra salçayı ilave edelim.
  3. Suyunu süzdüğümüz barbunyaları alıp bir iki tur çevirdikten sonra barbunyaların üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su, tuz ve şekeri ekleyip kapağı kapatalım. Ve önce biraz harlı sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar, pişirelim.
  4. Arada barbunyaların pişme durumunu ve suyunu kontrol edelim. Suyu azalmışsa az sıcak su ilave edelim.
  5. Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakalım. Afiyet olsun ????
Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt