Zeytinyağlı Taze Barbunya Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram taze barbunya
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 domates rendesi
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz, küp şeker, karabiber, tozbiber
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Barbunyayı ayıklayın.
- Çokça suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlamadan da yapılır ancak ben o siyah suyunu sevmiyorum rengini yoğunlaştırıyor.
- Tencereye zeytinyağını ince doğranmış soğan ve sarımsağı koyun ve kavurun.
- Üzerine salçayı ekleyin kavurun.
- Sırasıyla domates rendesi barbunya küp doğranmış patates ve havucu ekleyin.
- Son olarak tuz ,şeker ,karabiber ve tozbiber ekleyin.
- Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyin.
- Kısık ateşte pişirin.
- Ilıyınca üzerine maydanozla servis edin afiyet olsun ????.