teknolojiuzmani
FD Üye
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Hem Çok Pratik Hem De İnanılmaz Leziz) Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kadar taze fasulye
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber (isteğe bağlı)
- 1 büyük domates
- 1 su bardağı konserve domates sos (biz ağır seviyoruz domates ve sos tadını istek ederseniz sos eklemeyip 2 orta uzunluk domates halinde uygulayabilirsiniz)
- 1 çay bardağı su
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Hem Çok Pratik Hem De İnanılmaz Leziz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle fasulyemizi güzelce ayıklayıp yıkayalım ve pişmeye hazır hale getirelim.
- Yağımızla birlikte küçük küçük doğradığımız soğanımızı yavaşça kavuralım.
- Tuzumuzu ve dilek ettiğimiz öteki baharatlarımız varsa ekleyip güzelce karıştıralım.
- Ve soğanlarımızın tam kavrulmasını beklemeden üzerine taze fasulyemizi ekleyelim.
- Domates sosumuzu ve küp küp doğradığımız domateslerimizi fasulyemizin üzerine eşit halde bölüştürelim.
- Salçamızı ve suyumuzu güzelce yumuşatıp karıştıralım ve tenceremize ek edelim. Fazla su kullanmaya gerek yok. Fasulyemiz domatesin ve sosun kendi suyunda pişince tadına doyum olmuyor.
- Altı açık bir halde kaynamasını sağlayıp akabinde ocağımızı kısalım.
- Kısık ateşte 50 dakika üzere bir müddette pişiyor. Tekrar de denetim edip ona nazaran bir mühlet daha pişmesini sağlayabilirsiniz. İster ana öğün isterseniz de yemeklerinizin yanına bir aperatif. Çok kolay ve pratik tıpkı vakitte. Şimdiden afiyet olsun .