Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg taze fasulye
- 3 adet domates
- 2 orta uzunluk soğan
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak fasulyeleri yıkayıp uçlarını temizleyelim.
- Daha sonra bıçakla istediğimiz boyutta kesip uzunluğunu ayarlayalım(ben hem enine hem uzunluğuna keserek fasulyeleri incelttim).
- Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında kavuralım(benim soğanlarım küçük olduğu için 3 adet kullandım).
- Üzerine fasulyeleri ekleyip yaklaşık 5-7 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte renk değiştirene kadar kavuralım.
- Kavrulan fasulyelerin üzerine kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri tuzu ve şekeri ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. (eğer domatesler sulu değilse yarım ila 1 su bardağı su eklenebilir).