
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo taze fasulye
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet küp şeker
- Tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulye ayıklanıp yıkanır.
- Tencereye dizilir. Ortasına domates ve soğan küp küp doğranarak eklenir.
- Salça ve yağ eklenir.
- Ben hepsini çiğden kavurmadan yapıyorum.
- Kapak kapatılır ve kısık ayarda kavrulmaya bırakır.
- Rengi değişince küp şeker, tuz ve sıcak su eklenir.
- Kısık ateşte pişmeye bırakır. Bu halde dizdiğim vakit fasulyeler fazla dağılmamış ve yumuşacık pişmiş oluyor. Afiyet olsun ????.