Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 4 orta boy domates
- 1 büyük soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulye seçerken ince ve yumuşak olmasına dikkat edelim. Yemeğin lezzetini büyük oranda etkiliyor.
- Fasulyenin kılçıklarını özenle ayıklayalım. Kimse kılçıklı fasulye sevmez (İster benim gibi verev şekilde, ister uzun davet sofralarında bu şekilde uzun çok şık duruyor) ister düz keselim.
- İyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerenin içine koyalım. Üzerine kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve yemeklik doğranmış soğanları ilave edelim.
- Zeytinyağı tuz ve şekeri de koyalım 10 dk domatesler suyunu salana kadar kavuralım. Süre sonunda düdüklünün kapağını kapatalım ve 30 dk pişmeye bırakalım. Ilık olarak servis edelim.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı