Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 500 kilo taze fasulye
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 adet orda uzunluk kuru soğan
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates yahut biber salçası
- 2 bardak ılık su
- 1 adet küp şeker
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulyeler atıklar yıkanabilmesi için suya koyulur.
- Soğanlar ince ince doğranır tencereye alınır.
- Akabinde zeytin yağ koyulur soğanlar ölene kadar pişirilir.
- Bu sırada domateslerin kabuğu soyulup küçük küplere halinde doğranır.
- Soğanların üzerine eklenir toz biber ve salça da eklenir 5 dakika kadar pişer.
- Daha sonra ılık su dökülür ılık su kaynayana kadar tencerenin ağrı kapalı biçimde beklenir.
- Kaynayan sosun üzerine taze fasulyeler ek edilir.
- Bir küp şeker de atılıp karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır.
- Ocak kısılarak pişene kadar kısık ateşte kalır.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı