
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram yaprak
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı pul biber
- Yarım çorba kaşığı karabiber
- Yarım çorba kaşığı sumak
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şayet taze yaprak kullanıyorsanız yaprakları üst üste derleyip uygun bir kapta üzerine kaynamış su gezdirin görseli kaydırarak görebilirsiniz ve tuz eklemeyin bu formda hakikaten tam tazeliğin tadını ve lezzetini almış olacaksınız daha sonra 15 dakika bekletin daha fazlada olabilir sorun değil ve öteki yandan.
- Sıvıyağ ve tereyağı uygun bir tavaya alalım tereyağı eriyip kızdıktan sonra doğranmış soğanları ek edelim ve güzelce pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra baharatları da ek edip karıştırdıktan sonra 2 su bardağı yıkanmış pirinçi ek edip tekrar karıştıralım ve pirinçle birebir hizada olacak şekilde sıcak su ek edelim.
- Altını güzelce kısıp pirinçlerin şişmesini bekleyelim pirinçler şiştikten sonra sarmaya başlayalım teker teker sarıp uygun bir tencereye sıra halinde dizelim üzerinde sıvı yağ gezdirelim.
- Tekrar sarmalarla tıpkı hizada olacak şekilde kaynamış su ek edelim böylece yaprak sarması pişmeye hazırdır tencereyi ocağa koyalım.
- Kaynayınca altını minimuma getirip ağır ağır pişmesini sağlayalım ben ağır ateşte 1, 5 saatte pişirdim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????