Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 beyaz soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Yedi bahar
- Reyhan
- Maydanoz
- Tuz
- Nar ekşisi
- Zeytin yağı
- Limon
- Patates
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mevsiminde yaprak toplamışsanız öncelikler yaprakları sıcak suda yoğunlaşana kadar bekletip çıkarın sonra sularını süzün.
- Pirinçleri yıkayın, daha sonra biraz suda beklettikten sonra süzün.
- Zeytinyağı eklediğiniz tencereye küçük küçük doğradığınız soğanları atıp pembeleşinceye tam ölmeyecek biçimde kadar kavurun.
- Pembeleşen soğanların üstüne pirinci ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
- Küçük küçük doğradığınız ya da rendelediğiniz domatesi, salçayı, tuz, nane, pul biber, karabiber, kimyon, yedibaharı içe ekleyin (Ben salçayı sulandırıp atıyorum sulandırma esnasında baharatları ekliyorum)
- Pirinçlerin diriliği gitmesin dikkat edin ve baharatları göz kararı ayarlayın, salçanız tuzlu ise tuzu az atın.
- İçi ocaktan aldıktan sonra içe 1 yemek kaşığından biraz fazla nar ekşisi ve doğradığınız maydanozları ekleyin.
- Tenceremizin tabanına yaprak seriniz üstüne de patatesleri koyarak tencerenizin tabanını ayarlayınız.
- Sürdüğünüz yaprakların içine 1tatlı kaşığı hazırladığınız içi koyarak sarın.
- Yaprak sarma süreciniz bittiğinde tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine limonun kabuğunu soyarak dilimleyip koyunuz, yaprak kopçalarını da üst tarafına koyun.
- Son olarak bir kaba zeytinyağı koyun, üzerine 2yemek kaşığı kadar nar ekşisi ekleyin, tuz ve salça da ekleyip bunları sulandırın ve sarma yaptığınız tencereye sarmaların hizasını geçmeyecek formda ek edin. Ocağa alın pişmeye bırakın.