Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-yaprak-sarma-1.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo üzüm yaprağı
  • 4 adet soğan orta boy
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım demek maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 3 adet küp şeker
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 avuç vişne ( vişnesiz aynı tarifi uygulayabilirsiniz.)
Üzeri için;
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye yağı alıp robottan geçirdiğimiz soğanları bir dakika kadar soteliyoruz.
  2. Ardından fıstık ve kuş üzümü ekliyoruz.
  3. Pirinçleri güzelce yıkayıp süzüp tencereye alıyoruz bir dakika kadar kavuruyoruz.
  4. Ardından baharatları,nar ekşisini ve şekeri ekleyip suyunu veriyoruz.
  5. İç harcı pişmeye bırakıyoruz.
  6. Suyu çektikten sonra altını kapatıp doğradığımız yeşillikleri ekleyip karıştırıyoruz.
  7. İç harcı ılıdıktan sonra sarma işlemine geçiyoruz.
  8. Ben dolu dolu sevdiğim için ince sarmıyorum, siz nasıl seviyorsanız o şekilde sarabilirsiniz.
  9. Sarma işlemi bittikten sonra ayrı bir tencereye iki adet orta boy soğanı ince ince doğrayıp tabana yerleştiriyoruz.
  10. Üzerine yaprak saplarını bırakıyoruz.
  11. Soğan burada piştikçe karamelize oluyor ve nefis bir tat bırakıyor. Eğer sevmiyorsanız soğan yerine kullanmadığınız yaprakları ve sapları dizebilirsiniz.
  12. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine zeytinyağını,nar ekşisini ve limon suyunu gezdirip 2,5 su bardağı suyu döküyoruz.
  13. Dağılmaması için üzerine tabak kapattım size de tavsiye ediyorum. Suyu verdikten sonra sarmanın iç lezzeti suya dağılmıyor sarmaların içinde kalıyor ve fazla bile pişirseniz hiç bir dağılma olmuyor.
  14. Tencereyi ocağa alıyoruz kısık ateşte sarmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  15. Yaprağa göre pişme süresi su miktarı değişkenlik gösterebilir.
  16. Verdiğim ölçülerde suyunu çektikten sonra eğer ihtiyaç olursa ekleme yapıp biraz daha pişirebilirsiniz.
  17. Benim sarmalarım bu şekilde 45 dakikada pişti. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler 700 gr salamura yaprak500 gr pirinç2 orta uzunluk soğan1 tatlı kaşığı salça2 yemek kaşığı dolusu domates sosu2 çay bardağı zeytinyağ1 adet limon suyu1 yemek kaşığı nar ekşisi1 tatlı kaşığı dolusu nane3 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 500 gram asma yaprağı1 adet limon4 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı sıcak su İç harcı için: Sızma zeytinyağıSıvıyağ1 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates salçası3 adet orta uzunluk kuru soğan1,5 su bardağı pirinç1 su bardağı sıcak su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo salamura yaprak İç için; 2,5 su bardağı pirinç4 adet orta boy kuru soğanYarım su bardağı zeytinyağ1 yemek kaşığı dolmalık fıstık3 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı nar ekşisi1 yemek kaşığı toz şeker1 çay kaşığı karabiber (çok olmasın ama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg salamura yaprak İç harcı için 2,5 su bardağı pirinç3 adet kuru soğan4 diş sarımsak1 yemek kaşığı domates salçası1,5 yemek kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı zeytinyağıYarım demet maydanoz1 adet limonun suyu1 yemek kaşığı kuru nane1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler 1 kg asma yaprağı İç harcı için; 1 çay bardağı zeytinyağı3 adet kuru soğan1 adet domates rendesi2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tarçın8-10...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt