elektronikci
FD Üye
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram üzüm yaprağı (Salamura tuzundan arınmış)
- 2 su bardağı pirinç
- 2 baş kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Kuru nane
- Maydanoz
- Pul biber
- 2 bardak sıcak su
- Limon
- Zeytinyağı
- Sıcak su
- Gerekirse tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Zeytinyağı ilave edip, pembeleştirelim.
- Salça domates püresi ezilmiş sarımsak ekleyip bir iki defa karıştıralım pirinci ve sıcak suyu ilave edelim, kısık ateşte iç malzemeyi hafif pişirelim tuz, maydanoz ve baharatları ekleyip, ocaktan alalım.
- Asma yapraklarını açalım içlerine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyup uzunlamasına düzeltip, sıkıca saralım.
- Yayvan bir tencereye dizelim, yarım limon sıkalım, biraz zeytinyağı gezdirelim üzerine geçene kadar sıcak su ekleyelim ve sarmaların üzerine tabak basıp kapatalım.
- Önce harlı ateşte kaynayana kadar bekletip, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilelim yaklaşık 20-25 dakika ılıyınca servis yapalım. Parmak yedirten sarmalarımız hazır ???????????? Afiyet olsun ????️????.