Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
zeytinyagli-yaprak-sarma.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 40 -45 adet salamura üzüm yaprağı
İçi İçin;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Maydanoz
  • Nane
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı kadar zeytinyağ

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yapraklarımızı 5 dk kadar haşlayalım, suyunu süzdürüp yeterlice sıkalım.
  2. İç harcımız için ince ince soğanımızı doğrayalım ,yağda güzelce kavuralım ,şekerimizi ilave edelim.
  3. Akabinde yıkanmış pirincimizi ve salçamızı ek edip kavurmaya devam edelim.
  4. Güzelce kavrulan pirince baharatlarımızı ekleyip, suyunu ek edelim.
  5. Pirinçlerimiz canlı kalacak formda suyunu çektirelim en son kademede maydanozunu ekleyip soğumaya alalım.
  6. Yapraklarımızı parmak kalınlığında güzelce saralım.
  7. Tencerimizin tabanını yapraklarımızla kaplayalım ,eğer yaprak saplarınız da var ise onları da koymanızı tavsiye ederim daha mayhoş bir tat elde edersiniz.
  8. Sarmaları üst üste dizip tuzunu ve yağın bir kısmını ek edelim su ölçüsü sarmaları geçmeyecek kadar ek edelim.
  9. Ve bir tabak ile üstünü bastırarak kapatalım.
  10. Kısık ateşte pişirelim. Pişmeye yakın tabağımızı alıp limon dilimlerini üzerine koyup pişirmeye devam edelim.
  11. Pişen sarmalarımıza zeytinyağı gezdirelim dinlendikten sonra limon ile servis edelim. Afiyet olsun ????.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt