Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Daha Güzelini Yemedim Şu Ana Kadar) Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram salamura yaprak
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Su
Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Daha Düzgününü Yemedim Şu Ana Kadar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yaprakları güzelce yıkayıp suya koydum, daha sonra tuzunu almak için 1-2 saat suda beklettim.
- İç harcı için yağı kızdırıp çok minik minik doğradığım soğanı kavurdum minik doğramamdaki maksat daha kolay pişmesi.
- Sonrasında salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum ben domates salçası kullandım. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavurdum.
- Baharat olarak nane, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırdım (Kuş üzümü ve dolmalık fıstık sevmediğim için ben tercih etmedim). 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırıın ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Tencerenin altına bir sıra boş yaprak dizdim bunu yapmamdaki fakat dolmaların tencerenin en altına yapışmaması.
- Her bir yaprağın içine uzunlamasına 1 çay kaşığı iç koyup, evvel yanlarından ortaya katladım ve akabinde rulo formunda sarıp tencereme dizdim. Yaprakların en üstünü de bir sıra boş yaprakla kapatmayı uygun gördüm ben.
- Üzerine zeytinyağ ve limon suyu gezdirip limon dilimleri koyun ve üzerine bir tabak kapatın. Dağılmaması için bu bence püf noktalarından bir tanesi.
- Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yapraklar ve pirinçler güzelce yumuşayana kadar pişirdim. Servis esnasında üzerine limon dilimleri ve nar taneleriyle süsledim. Şimdiden afiyet olsun.