Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Daha İyisini Yemedim Şu Ana Kadar)

Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Daha İyisini Yemedim Şu Ana Kadar)
0
75

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Daha Güzelini Yemedim Şu Ana Kadar) Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram salamura yaprak
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Su

Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Daha Düzgününü Yemedim Şu Ana Kadar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yaprakları güzelce yıkayıp suya koydum, daha sonra tuzunu almak için 1-2 saat suda beklettim.
  2. İç harcı için yağı kızdırıp çok minik minik doğradığım soğanı kavurdum minik doğramamdaki maksat daha kolay pişmesi.
  3. Sonrasında salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum ben domates salçası kullandım. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavurdum.
  4. Baharat olarak nane, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırdım (Kuş üzümü ve dolmalık fıstık sevmediğim için ben tercih etmedim). 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırıın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Tencerenin altına bir sıra boş yaprak dizdim bunu yapmamdaki fakat dolmaların tencerenin en altına yapışmaması.
  6. Her bir yaprağın içine uzunlamasına 1 çay kaşığı iç koyup, evvel yanlarından ortaya katladım ve akabinde rulo formunda sarıp tencereme dizdim. Yaprakların en üstünü de bir sıra boş yaprakla kapatmayı uygun gördüm ben.
  7. Üzerine zeytinyağ ve limon suyu gezdirip limon dilimleri koyun ve üzerine bir tabak kapatın. Dağılmaması için bu bence püf noktalarından bir tanesi.
  8. Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yapraklar ve pirinçler güzelce yumuşayana kadar pişirdim. Servis esnasında üzerine limon dilimleri ve nar taneleriyle süsledim. Şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Daha Uygununu Yemedim Şu Ana Kadar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler Salamura yaprak İç harcı için; 2 adet soğan3 yemek kaşığı domates salçası3 su bardağı pirinç1 su bardağı bulgur1 su bardağı sıcak suYarım çay bardağı zeytinyağıTuz1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı nane kurusu1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler Üzüm yaprağı salamura1,5 su bardağı pirinç3 adet kuru soğan1 çay b. zeytinyağıYarım çay bardağı sıvıyağı2 adet rendelenmiş domatesYarım limon suyuYarım su bardağı suTuzKarabiberYenibaharToz kırmızı biberSumakNane Pişirmek İçin Üzerini geçmeyecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Taze Yapraktan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kg taze asma yaprağı2 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgur4 adet soğan1 demet maydanoz4 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı nane1 yemek kaşığı isot biberi1 çay kaşığı karabiberTuz2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo asma yaprağı2 adet soğan2 su bardağı pirinç1 adet domatesYarım tutam maydanoz1 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı zeytinyağıTuzKarabiberNaneKırmızı biber1 su bardağı su Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Parmak Yedirten) Tarifi İçin Malzemeler Asma yaprağıYarım kg osmancık pirinç4-5 yemek kaşığı sıvı yağ1 orta boy soğan (Rendelenmiş)1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 su bardağı domates rendesi (Ya da sos)Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon, toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt