Zeytinyağlı yaprak sarması yapmayı bilmeyen kadın yoktur tabiki ama tarife uygun yapılan yemekler gercekten cok lezzetli oluyor bunu inkar edemeyizSizlere nefis bir zeytinyağlı yaprak sarması tarifi vereceğim emin olun cok beğeneceksiniz
ALT :wwwupluploadsyapraksarmasi57404yapraksarmasi57404ALT
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İcin Gerekli Olan Malzemeler
Yarım kilo salamura asma yaprağı
Yarım cay bardağı zeytinyağı
İki su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının İc harcı icin Gerekli Malzemeler
Dort adet kuru soğan
Bir cay bardağı zeytinyağı
İki yemek kaşığı dolmalık fıstık
İki su bardağı kırık pirinc
Bir yemek kaşığı kuru nane
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tarcın
İki adet kesme şeker
İki yemek kaşığı kuş uzumu
Bir su bardağı kıyılmış maydanoz
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının Yapılışı
Hemen sarmamızın tarifine geciyoruz tum malzemeleri hazırladıktan sonra oncelikle zeytinyağını tencereye alın yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar kavurun daha sonra uzerine cam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırın ve guzelce kavurun
Pirincleri ayıklayıp guzelce yıkayın ve suzun ardından pembeleşen soğanların uzerine ilave edin ve bir dakika kadar kavurun kavurduğunuz pirinclerin uzerine ic harcı icin gerekli tum malzemeyi koyarak iyice karıştırın Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirincler suyu cekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın
Hazırladığınız ic malzemesi soğurken yaprakları yıkayınBeş dakika sıcak su da beklettikten sonra su yıkayın
Yaprakların buyukluğune gore hazırladığınız ic harctan koyarak sarın Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da kucuk asma yapraklarıyla kaplayın Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizinSardığınız dolmaların uzerine porselen bir tabak kapatmayı unutmayın Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave edin sonra kısık ateşte pişirin Soğuk olarak servis yapın dilerseniz uzerine sarımsaklı yoğurt da dokebilirsiniz bir coğu boyle yemeyi seviyor Zeytinyağlı yaprak sarmasını
ALT :wwwupluploadsyapraksarmasi57404yapraksarmasi57404ALT
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İcin Gerekli Olan Malzemeler
Yarım kilo salamura asma yaprağı
Yarım cay bardağı zeytinyağı
İki su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının İc harcı icin Gerekli Malzemeler
Dort adet kuru soğan
Bir cay bardağı zeytinyağı
İki yemek kaşığı dolmalık fıstık
İki su bardağı kırık pirinc
Bir yemek kaşığı kuru nane
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tarcın
İki adet kesme şeker
İki yemek kaşığı kuş uzumu
Bir su bardağı kıyılmış maydanoz
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının Yapılışı
Hemen sarmamızın tarifine geciyoruz tum malzemeleri hazırladıktan sonra oncelikle zeytinyağını tencereye alın yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar kavurun daha sonra uzerine cam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırın ve guzelce kavurun
Pirincleri ayıklayıp guzelce yıkayın ve suzun ardından pembeleşen soğanların uzerine ilave edin ve bir dakika kadar kavurun kavurduğunuz pirinclerin uzerine ic harcı icin gerekli tum malzemeyi koyarak iyice karıştırın Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirincler suyu cekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın
Hazırladığınız ic malzemesi soğurken yaprakları yıkayınBeş dakika sıcak su da beklettikten sonra su yıkayın
Yaprakların buyukluğune gore hazırladığınız ic harctan koyarak sarın Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da kucuk asma yapraklarıyla kaplayın Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizinSardığınız dolmaların uzerine porselen bir tabak kapatmayı unutmayın Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave edin sonra kısık ateşte pişirin Soğuk olarak servis yapın dilerseniz uzerine sarımsaklı yoğurt da dokebilirsiniz bir coğu boyle yemeyi seviyor Zeytinyağlı yaprak sarmasını