nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Zeytinyağlı yaprak sarması yapmayı bilmeyen kadın yoktur tabiki fakat tarife uygun yapılan yemekler sahiden fazla leziz oluyor bunu inkar edemeyizSizlere leziz bir zeytinyağlı yaprak sarması tarifi vereceğim kesin olun çok beğeneceksiniz
ALT :larcomupluploadsyapraksarmasi57404yapraksarmasi57404ALT
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçin Gerekli Olan Malzemeler
Yarım kilo salamura asma yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İki su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının İç harcı için Gerekli Malzemeler
Dört adet kuru soğan
Bir nehir bardağı zeytinyağı
İki yemek kaşığı dolmalık fıstık
İki su bardağı kırık pirinç
Bir yemek yemek kaşığı kuru nane
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tarçın
İki adet kesme şeker
İki yemek kaşığı kuş üzümü
Bir su bardağı kıyılmış maydanoz
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının Yapılışı
Hemencecik sarmamızın tarifine geçiyoruz tüm malzemeleri hazırladıktan sonra ilk önce zeytinyağını tencereye alın yemeklik doğradığınız soğanı azıcık tuzlu ile 1 dakika dek kavurun daha sonra üstüne çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırın ve dürüstçe kavurun
Pirinçleri ayıklayıp uygun bir şekilde yıkayın ve süzün ardından pembeleşen soğanların üzerine ek edin ve bir dakika değin kavurun kavurduğunuz pirinçlerin üstüne iç harcı için zorunlu tüm malzemeyi koyarak en ince ayrıntısına kadar karıştırın Yarım su bardağı kaynamış suyu ek ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin ve demlemeye bırakın
Hazırladığınız iç malzemesi soğurken yaprakları yıkayınBeş dakika sıcak su da beklettikten sonra su yıkayın
Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık veya ufak asma yapraklarıyla kaplayın Başıboşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizinSardığınız dolmaların üstüne porselen bir tabak kapatmayı unutmayın Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave edin sonradan kısık ateşte pişirin Soğuk olarak servis yapın dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz bir birçok böyle yemeyi seviyor Zeytinyağlı yaprak sarmasını *
ALT :larcomupluploadsyapraksarmasi57404yapraksarmasi57404ALT
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçin Gerekli Olan Malzemeler
Yarım kilo salamura asma yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İki su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının İç harcı için Gerekli Malzemeler
Dört adet kuru soğan
Bir nehir bardağı zeytinyağı
İki yemek kaşığı dolmalık fıstık
İki su bardağı kırık pirinç
Bir yemek yemek kaşığı kuru nane
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tarçın
İki adet kesme şeker
İki yemek kaşığı kuş üzümü
Bir su bardağı kıyılmış maydanoz
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının Yapılışı
Hemencecik sarmamızın tarifine geçiyoruz tüm malzemeleri hazırladıktan sonra ilk önce zeytinyağını tencereye alın yemeklik doğradığınız soğanı azıcık tuzlu ile 1 dakika dek kavurun daha sonra üstüne çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırın ve dürüstçe kavurun
Pirinçleri ayıklayıp uygun bir şekilde yıkayın ve süzün ardından pembeleşen soğanların üzerine ek edin ve bir dakika değin kavurun kavurduğunuz pirinçlerin üstüne iç harcı için zorunlu tüm malzemeyi koyarak en ince ayrıntısına kadar karıştırın Yarım su bardağı kaynamış suyu ek ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin ve demlemeye bırakın
Hazırladığınız iç malzemesi soğurken yaprakları yıkayınBeş dakika sıcak su da beklettikten sonra su yıkayın
Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık veya ufak asma yapraklarıyla kaplayın Başıboşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizinSardığınız dolmaların üstüne porselen bir tabak kapatmayı unutmayın Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave edin sonradan kısık ateşte pişirin Soğuk olarak servis yapın dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz bir birçok böyle yemeyi seviyor Zeytinyağlı yaprak sarmasını *