Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
0
57

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-yaprak-sarmasi-13.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg salamura yaprak
  • 2 büyük fincan pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) bağ taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1/2 (yarım) demet nane
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yeni bahar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kimyon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı

  1. Salamura yaprakları düzgünce yıkıyoruz. Biraz ılık suda bekletiyoruz. Sonra süzülmeye bırakıyoruz.
  2. Yarım su bardağından fazla zeytinyağında soğanları kavuruyoruz. Salçaları ek ediyoruz. Daha sonra pirinçleri koyup biraz kavuruyoruz. Biraz sıcak su koyup çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğruyoruz. Pişen pirincin üzerine baharatları ve yeşillikleri koyup karıştırıyoruz.
  4. Yaprakların içine iç harçtan koyup sarıyoruz. Tencereye sıralıyoruz. Üzerine kalan yağı gezdiriyoruz. Yaprak salamura olduğu için tuz koymuyoruz.
  5. Sarmaların hizasına gelecek kadar kaynar su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz. Parlak olması için kapattıktan sonra az ölçüde soğuk zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler Üzüm yaprağı salamura1,5 su bardağı pirinç3 adet kuru soğan1 çay b. zeytinyağıYarım çay bardağı sıvıyağı2 adet rendelenmiş domatesYarım limon suyuYarım su bardağı suTuzKarabiberYenibaharToz kırmızı biberSumakNane Pişirmek İçin Üzerini geçmeyecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler Salamura yaprak İç harcı için; 2 adet soğan3 yemek kaşığı domates salçası3 su bardağı pirinç1 su bardağı bulgur1 su bardağı sıcak suYarım çay bardağı zeytinyağıTuz1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı nane kurusu1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı pirinçYarım çay bardağı bulgur1 adet kuru soğan ortaboy1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ1 avuçtan fazla maydanoz1.5 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz2 diş sarımsak isteğe bağlı1 çay kaşığı doruklu kekik, köri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Parmak Yedirten) Tarifi İçin Malzemeler Asma yaprağıYarım kg osmancık pirinç4-5 yemek kaşığı sıvı yağ1 orta boy soğan (Rendelenmiş)1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 su bardağı domates rendesi (Ya da sos)Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon, toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler 500 gram salamura asma yaprağı1,5 su bardağı pirinç1 avuç bulgur2 tane kuru soğan2 domatesMaydanozNane2 yemek kaşığı salça1 su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı nar ekşisi1 limon suyu1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt