
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg salamura yaprak
- 2 büyük fincan pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) bağ taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1/2 (yarım) demet nane
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2 (yarım) çay kaşığı yeni bahar
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
- Salamura yaprakları düzgünce yıkıyoruz. Biraz ılık suda bekletiyoruz. Sonra süzülmeye bırakıyoruz.
- Yarım su bardağından fazla zeytinyağında soğanları kavuruyoruz. Salçaları ek ediyoruz. Daha sonra pirinçleri koyup biraz kavuruyoruz. Biraz sıcak su koyup çekene kadar pişiriyoruz.
- Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğruyoruz. Pişen pirincin üzerine baharatları ve yeşillikleri koyup karıştırıyoruz.
- Yaprakların içine iç harçtan koyup sarıyoruz. Tencereye sıralıyoruz. Üzerine kalan yağı gezdiriyoruz. Yaprak salamura olduğu için tuz koymuyoruz.
- Sarmaların hizasına gelecek kadar kaynar su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz. Parlak olması için kapattıktan sonra az ölçüde soğuk zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.